Богослужења у Саборном Храму Светог Јована Владимира у Бару

22. новембра 2017. - 19:05

Празник Светог Архангела Михаила – Аранђеловдан  свечано је прослављен у Саборном храму Св. Јована Владимира у Бару. Свету Литургију  је служио протојереј Љубомир Јовановић, уз саслужење протојереја-ставрофора Слободана Зековића и јереја Младена Томовића. У славу Божију појала је мјешовита пјевница Саборног храма. Након Св. причешћа пререзан је велики број славских колача свечара који Аранђеловдан прослављају као своју крсну славу.

Следећег дана, 22. новембра, када Црква молитвено слави Св. Нектарија Егинског чудотворца, опет је било радосно и свечано у барском Саборном храму.

Св. Литургију служио је старјешина храма протојереј-ставрофор Слободан Зековић, а саслуживали су барски пароси Младен Томовић, Никола Радовић и Александар Орландић. Вјерни народ, који се сабрао у великом броју, узносио је молитве за своје болесне сроднике и пријатеље, будући да је Господ прославио Св.Нектарија као великог чудотворца и исцјелитеља од најтежиш болести, посебно од рака.
Након Св.причешћа пререзан је славски колач и прочитан Акатист Св. Нектарију. Сабрање је настављено послужењем у крипти храма.

Дејан Вукић