Богослужење у Цркви Светог Ђорђа у Подгорици на 20 недељу по Духовима

23. октобра 2017. - 13:33

У дану када молитвено прослављамо Светог апостола Јакова (Алфејевог) и деспота Стевана српског, слепог, – а на 20 недељу по Духовдану, служена је Света Литургија у Цркви Победоносца Георгија под Горицом, у Подгорици.

Овим Светим Евхаристијским Сабрањем началствовао је јереј Блажо Божовић уз саслужење браће свештенослужитеља: старешине храма, доц.др. Велибора Џомића Архијерејског намесника подгоричко – колашинског, протојереја – ставрофора Драгана Станишића, професора цетињске Богословије и ђакона Ивана Црногорчевића.

Протојереј Јован Радовић и хоровођа Снежана Поповић, једнодушно су руководили певницу овог Светог храма.

По освећењу Светих Дарова Христових велики број причасника им је приступио, примивши Најсветије Тело и Крв Христову.

Затим је вероучитељица Надица Радовић у црквеној порти, како је време дозвољавало, одржала час веронауке за полазнике школице ,,Свети Ђорђе“, која већ другу годину за редом постоји при овом Светом храму.

Такође, од 16.октобра са радом је отпочела Школа појања коју води већ дужи низ година прота Јован Радовић, са учењем типика, Осмогласника, црквенословенског језика,  и Литургије – два пута недељно, понедељком и четвртком са почетком од 19х; часови се одржавају у Његошевој сали, Храма Васкрсења Христовог у Подгорици а подразумева се да су за све полазнике бесплатни.

Елза Бибић