„Чекајући Христа“ на трибини УКЦГ ,,Свободијада“

2. децембра 2017. - 11:41

Пјесничка збирка Предрага Пеђе Вукића ,,Чекајући Христа”, објављена у издању Института за српску културу из Никшића, биће представљена на трибини ,,Свободијада” УКЦГ у понедељак 4. децембра у Никшићу – Друштво црногорско-руског пријатељства ,,Свети Георгије“, са почетком у 19 часова.
О збирци ,,Чекајући Христа” говориће књижевник Новица Ђурић, протојереј Миодраг Тодоровић и уредница трибине, пјесникиња Милица Бакрач, док ће стихове говорити Спасоје Томић и аутор.
Предраг Вукић, историчар и пјесник, аутор је књига поезије: ,,Глас моје душе”, „Господе, у срцу те носим”, „Пјевајмо Господу”; као и књига: „Љетописи основних школа у Књажевини Црној Гори”, „Храм Светог апостола Матеја на Вилусима”, „Миграциона струјања из Голије крајем 19. и почетком 20. вијека”; приређивач је књиге ,,Успомене архимандрита Острошког Серафима Кашића”. Аутор је и књига ,,Митрополија црногорско-приморска на распећу историје”, „Политика као врело народног духа; ,,Из главе цијела народа”; Библиографија радова Државног архива; приређивач је заборављеног рукописа ,,Митрополит Митрофан Бан” и „Животопис Светог Петра Цетињског”.