Још једно чудо у Грчкој од иконе Мајке Божје „Брзопомоћнице“

27. фебруара 2017. - 16:15

Послије обнародовања чуда с нијемим младићем из Скопља који се исцијелио пред иконом Мајке Божије „Брзопомоћнице“ у манастиру Дохијару на Светој Гори, једна жена из града Арте у сјеверном дијелу Грчке, 37-годишња Екатарина, мајка двоје дјеце, испричала је чуду, саопштава Униан-Религија.

У Арти постоји икона Богородице „Брзопомоћница“, која је донијета са Свете Горе.  Пред том иконом Екатарина је увијек палила свијећу и молила Богородицу за заступништво.

Једанаест година Екатарина није имала дјеце и тада је замолила Богородицу „Брзопомоћницу“ да јој услиши молитву да затрудни и обећала Јој да ако се роди дјевојчица назваће је у Њену част — Марија. Молитва је била услишена, али родио се дјечак, кога су назвали Георгије — у част Екатaрининог оца. Тачно након 19 мјесеци родила се и дјевојчица. Мајка није заборавила своје обећање дато Пресветој Богородици, али назвала је дјевојчицу Василики — у свекрвину част.

Међутим, ако је прво дијете родила лако и без тешкоћа, друго је рађала царским резом у породилишту у Солуну. Дошло је до инфекције и дјевојчицу су пред смрт пренијели на интензивну његу. Духовна Екатаринина браћа повезала су се с манастирима Архангела Михаила на острву Тасос и с Дохијаром на Светој Гори и саопштила јој да она хитно сама крсти дијете.

Обративши се молитвом Богородици „Брзопомоћници“, она ју је замолила да исцијели дјевојчицу, а затим са ријечима «Крштава се раба Божја Марија у име Оца и Сина и Светога Духа» трипут прекрстила бебу и опет замолила Богородицу за помоћ. Од тада се све измијенило. Већ након недјељу дана она је с бебом била у Арти. И сада бебино здравље није у опасности. Дјевојчица је здрава захваљујући Мајци Божјој „Брзопомоћници“. Љекари говоре о том случају као о чуду.

Приликом разговора с игуманом манастира Дохијар Григоријем, Екатaрина је изразила своју дубоку захвалност Богородици и огромну благодарност братији манастира за њихове молитве. Старац Григорије је рекао да је сада најважније да дијете крсте с именом Марија.

Сада Екатaрина сања да Марију крсти сам игуман Григорије на подворју Дохијарског манастира у Солуну у четврти Сохо. А Екатеринин супруг често иде на поклоничка путовања у Свету Гору у манастир Дохијар.

С руског: Марија Живковић

Извор: Православие.ру