Митрополит Амфилохије посјетио парохију града Генерал Мадриаге у Аргентини

30. новембра 2017. - 22:27

У сриједу, 29. новембра 2017. године када Православна Црква празнује Светог Григорија Неокесријског, Његово Високопреосвештенство Митрополит Црногорско-приморски и администратор Буеносајрески и јужно-централно амерички Амфилохије у пратњи пароха оца Естебана Јовановића и протођакона Владимира Јарамаза посјетио је православну парохију града Генерал Мадаријаге који се налази на 400 км јужно од Буенос Ајреса.

Овом приликом Митрополит је био гост удрузења које носи име по Ловценском тајновидцу Св. Петру II Петровићу Његошу.

У сједишту удрузења “Његош” Митрополит је благословио да се одслужи велико вечерње са петохљебницом после које је и архипастирском бесједом поучио окупљени вјерни народ.

Иначе, у Мадаријаги живи око 100 породица које су поријеклом из Црне Горе, који веома држе до своје вјере православне и чувају своје коријене. Посебно је упечатљиво било то што људи које смо срели много воле Црну Гору, причају о њој, иако већина њих никада нијесу били у родну земљу својих предака, а сада су старци и од својих родитеља научили да говоре Српски језик и то сви са сачуваним оргиналним подгоричким, никшићким, цетињским акцентом.

После Вечерње службе митрополит Амфилохије је дао интервју за локалне новине “Тривуна” и за регионалну телевизију “Канал 3”.

протођакон Владимир Јарамаз