Митрополит Амфилохије служио Литургију у Барама Радовића

23. септембра 2017. - 21:26

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је 23. септембра са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог Пантелејмона и Светог Климента Охридског у Барама Радовића у Доњој Морачи.

У литургијској бесједи након читања Јеванђеља Митрополит Амфилохије је рекао да Бог када човјеку даје живот – даје вјечни, а не пролазни живот.

„Ако је смрт последња ријеч о нама овдје на земљи, онда који је смисао и нашег рађања и нашег живљења, и нашег радовања и нашег туговања, и нашег стварања… Никаквог смисла нема. Постоје људи који су потресени тим сазнањима, а немају вјере у Бога. Њима је све бесмислено“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Он је рекао да искра живота у нама не може да се претвори у „мртвило скотско“.

„Него нас управо изнутра просвећује, освећује, обнавља и открива нам тај вјечни смисао нашега људскога постојања. Зато ми хришћани, – и не само хришћани, него је то најдубље осјећање код свих земаљских народа, најумнијих људи кроз историју, – свесни да је човјек биће рођено за бесмртност“, казао је Митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је након Литургије служио четрдесетодневни помен свом синовцу Сави Вељковом Радовићу на гробљу Биљеге у Барама Радовића.

Рајо Војиновић

Фото: Јован  Радовић