Митрополит Амфилохије служио Литургију у манастиру Добрска ћелија

6. августа 2017. - 18:36

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је 6. августа, на празник Свете великомученице Христине и Мученика пребиловачких, са свештенством Свету службу Божију у манастиру Добрска ћелија код Цетиња.

У току Литургије крштен је мали Богдан Лекић.

У литургијској бесједи након читања Јеванђеља, Митрополит црногорско-приморски је казао да је Господ својим доласком међу нас, као савршени Бог и савршени човјек, уселивши се у нас нашу љуску природу испунио призвањем на то савршенство.

„Људска природа је ионако пуна љепоте и доброте док је чиста и док није оскрнављена, али тек онда кад се сам Бог у њу усели она постаје права и истинска, као што се сад ево уселио у нашега Богдана силом Духа Светога“, казао је он.

Он је подсјетио на ријечи Светог Јустина Ћелијског који је говорио да не би Христа признавао као Бога да није разапет ради нас људи и ради нашега спасења.

„Само Бога који нам се јавио, који нам се подарио, који нам је открио своју љубав, који се жртвовао за нас, само таквога Бога признајем, говорио је он. И он је у праву у том погледу. Христовим рођењем, распећем, васкрсењем, открива се заиста Бог као вјечна и непролазна љубав“, рекао је Владика Амфилохије.

По завршетку Литургије благосиљан је колач у славу и част Свете великомученице Христине, небеске покровитељке добрске монахиње Христине.

Рајо Војиновић

Фото: Јован Радовић