Празник Ваведења свечано прослављен у Еквадору, Митрополит Амфилохије посјетио Руски Центар

4. децембра 2017. - 19:37

На празник Ваведења Пресвете Богородице у Благовјештењском храму у Гвајакилу служио је Његово Високопреосвештенство Митрополит Црногорско-приморски и администратор Буеносајрески и јужноцентрално амерички Амфилохије.

Митрополиту су саслуживали архимандрит Рафаило (Чепрњић) и протођакон Владимир Јарамаз.

На почетку Литургије Митрополит је рукопроизвео у чин чтеца господу Кевина Ленин Матиас Морис, Тобиас и Габриела Андрес Реина Банегас који иначе већ дуже вријеме прислужују у олтару овог храма, а иначе су по професији правници који раде у адвокатури у Гвајакилу.

После причесћа, а поводом Богородичиног празника сви у храму су заједно отпјевали химну Пресветој Богородици “Агни Партене” коју је написао Свети Нектарије Егински који је и у овом дијелу свијета много поштован.

После службе парохијани су припремили послужење и специјалитете националне кухиње Еквадора за све присутне.

У поподневним часовима на празник на позив управе Руског Центра о коме се стара фонд “Руски мир” који је под патронатом Руске митрополит Амфилохије је посјетио сједисте овог центра у граду Гвајакилу. У врло пријатној и срдачној атмосфери Митрополита су дочекали професори и полазници курса руског језика из Еквадора. Занимљиво је било колико су полазници овог курса, иначе римокатолици имали предзнања и питања о Православној Цркви и устројству наше Цркве у Еквадору.

У једночасовном разговору Митрополит и њихова професорица Наталија имали су стрпљења да им све објасне и одговоре на сва питања, а на самом крају владика је свим присутним уручио и пригодне поклоне.

протођакон Владимир Јарамаз