Промоција књига руских духовника у Београду

21. марта 2018. - 10:28

У Београду су током протеклог викенда, у неколико парохија, представљене књиге руских духовника. Предавачи ових духовно-књижевних вечери били су јеромонах Игнатије (Шестаков) и главни и одговорни уредник издавачке куће Бернар, Никола Дробњаковић.

Представљање књига почело је трибином у Вазнесењској цркви у Београду, где је, у пуној сали парохијског дома, отац Игнатије упознао верни народ са књигама „Разговори са старцем Илијом (Ноздриним)“ и „Да не би отишли“ протојереја Андреја Ткачова.

Парохијани Вазнесењске цркве су већ имали тај благослов да се сретну са оптинским старцем, када је он пре две године богослужио у њиховом храму. Интересовање за дела руских духовника било је велико.

Наредног дана, након акатиста Пресветој Богородици Тројеручици, у храму светог оца Николаја, у Земуну, предавачи су наставили да надахњују народ благим словом старца Илије и трезвеним речима протојереја Ткачова.

Слушаоци су се на тај начин упознали са два велика духовника. Један од њих је монах, аскета и старац, а други свештеник, публициста, књижевник и добитних многих награда.

Духовна трибина се наставила и у недељно јутро светом Литургијом у Петропавловском храму на Топчидеру. Литургију је служило свештенство Петропавловског храма са драгим гостом из Русије, оцем Игнатијем. Након тога, у топлој атмосфери недељних агапа, отац Игнатије је са верницима разговарао о посту, молитви и хришћанској љубави кроз призму књига „Разговори са старцем Илијом“ и „Да не би отишли“.

Извор: Православие.Ru.