Прослављена храмовна слава у Кучком селу Сјенице

16. октобра 2017. - 20:47

Светом Литургијом прослављена је храмовна слава цркве Покрова Пресвете Богородице у селу Сјенице у Кучима. Божанствену Литургију су служили протојереј Драгослав Ракић, доскорашњи парох у Кучима и његов наследник јереј Милош Лучић који неставља благословено дјело својих вриједних предходника.
Прошле године, будући да су Сјенице мало село у којем је остало свега неколико породица, и да су се по традицији и устаљеној пракси прихватања славе сва братства измијењала, тадашњи парох Драгослав Ракић је преузео домаћинство на себе.
И поред тога што је добио нову дужност обављања мисије у племену паштровићи он је задржао домаћинство те са нама прославио празник Покрова Пресвете Богородице. Отац Драгослав је у својој бесједи позвао све на очување дарова од Бога нам дарованих и вјере канонски православне, а сачуваћемо је ако се будемо држали под правим омофором и покровом као што је Покров и Омофор Пресвете Богородице која нас непрекидно тјеши, штити и чува од разних искушења, и духовно обољелих особа ван цркве и у њој, обмањивача, сплеткароша, оговарача, подметача и насртаја лажних и Духом Светим празних и трулежних омофора који будући празни и трулежни сију само празнину, ништавило и пропаст, и овоземаљског склада и хармоније и са тим лишавају нас Небеског до Којег нас једино Владичица наша својим окриљем може довести.
На крају о. Драгослав је позвао присутне да наставе заједничарење за трпезом љубави.
јереј Милош Лучић