У САД вјерски лидери иступили против «трансродне идеологије»

26. децембра 2017. - 22:56

Вјерски лидери у САД иступили су с отвореним писмом против „трансродне идеологије“, подсјећајући да је Господ створио људе мушкарцима и женама, а пол је дар Божји, саопштав Сhristian Today.

Аутори писма истичу страшну штету која се наноси дјеци када их убјеђују у могућност да промијене свој пол путем хируршке операције или узимањем хормонских препарата. Заједничко отворено писмо под називом «Створио је мушкарца и жену: отворено писмо вишег свештенства» потписали су епископи католичких, протестантских и православних цркава САД, врховни исламски имам Фајзал Хан и истакнути  евангелисти.

Представници високог свештенства у том писму одлучно одбијају постојање некакве «социокултурне реалности пола», која се може изабрати «ван зависности од богомданог мушког или женског пола». У њему се истиче да је Господ «сваког од нас створио мушкарцем или женом, и зато наше полне разлике нису случајне и нису грешка – јер пол је дар Божји који нам помаже да постанемо ближи једни другима и Господу.

„Искрено желимо здравља и среће сваком мушкарцу, жени и дјетету – пишу у закључку аутори писма. – Стога позивамо на повратак политици која помаже афирмацији и заштити истинске природне полне припадности сваког мушкарца и жене, а такође и сигурности и личној слободи сваког човјека. Надамо се да ће наше друштво опет научити да високо цијени велику љепоту различитости  полова у нашој култури“.

Са руског Марија Живковић