Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе

23. маја 2017. - 12:49

Већа група Албанаца, међу којима је било и оних у маскирним униформама и са наоружањем, окупила се у својеврсни војни камп на врху планине Румије, изнад Бара, и то 21. маја када је званична Црна Гора обиљежавала Дан независности

Albanci Rumija 03 Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе

Поред људи у униформама и са дугим ножевима, на скупу су биле и особе у мајицама такозване „природне“ Албаније, која, подсјећамо, обухвата и значаја дио територија Црне Горе.

Albanci Rumija 02 Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе

У војном кампу нашао се и предсједник Општине Улцињ Назиф Цунгу, који се „опробао“ у стрељачким дисциплинама.

Albanci Rumija 04 Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне ГореЦрква Свете Тројице на Румији на Дан независности Црне Горе 2017.године

Такође, на врху Румије, на Дан независности Црне Горе, увелико су се вијориле заставе Албаније, а нико од државних органа није реаговао тим поводом.

Albanci Rumija 05 Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе

Подсјећамо, полиција је експресно дејствовала и привела менаџера Будве и функционера Нове српске демократије Мила Божовића, јер је 21. маја на својој кући истакао тробојку, односно народну заставу Црне Горе. Тробојка је, иначе, застава са којом је био покривен ковчег краља Николе.

Albanci Rumija 06 Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе

Очигледно је, дакле, да у Црној Гори владају двоструки аршини, односно да је све дозвољено владајућој црногорско-бошњачко-албанској коалицији, а „снага државе“ демонстрира се селективно, односно искључиво над припадницима српског народа у Црној Гори, којима се ускраћују основна људска права.

Albanci Rumija 10 Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе

Биће, такође, интересантно видјети да ли ће наредних дана огласити Тужилаштво, поводом албанског заузимања Румије или ће и даље бити заузето прогоном опозиције.

Albanci Rumija 09 Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе

Сва је прилика да ће остати нијеми и слијепи као и у многим ранијим случајевима истицања албанских застава у Улцињу, Тузима, Гусињу, хрватских у Боки или турских у бројним градовима на сјеверу Црне Горе.

Albanci Rumija 07 Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе

С друге стране, експресно се реагује када је у питању свако подсјећање на изворну традицију Црне Горе, а тробојка је свакако једна значајан дио.

Albanci Rumija 08 Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе

Извор: Ин4С