Васкрс прослављен у цркви Светог Николе у Маћагају у Аргентини

19. априла 2017. - 21:14

У недељу 16. априла прослављено је Васкрсење Христово у парохији и манастиру светог Николе на северо-истоку Републике Арегентине. У слављу је учествовало више десетина православних верника који су се за ту прилику окупили из свих крајева провинције Ћако. Литургију је служио протојереј Бранко Станишић, а за певницом је била монахиња Марија(Оливеира). Након Причешћа је прочитана посланица Његове Светости Патријарха Иринеја, а васкршње поздраве Митрополита Амфилохија и Епископа Кирила верницима је пренео отац Бранко.

За све придошле је након Свете Литургије уприличен свечани ручак и то захваљујући прилогу госпође Мабел Ђукановић која је за ту прилику приложила теле.

Током прославе верницима се обратио г. Хуан Вулековић који је све придошле топло поздравио, преневши им уједно и радостну вест да је влада провинције Ћако одобрила средства за свеобухватну обнову црквено-манастирског комплекса Светог Николе у Маћагају.

Славље је потрајало до касних поподневних часова, а током ручка су прикупљана материјална средства неопходна за одржавање ове светиње.

Протојереј Бранко Станишић