Вијести из Јужне Америке: Владика Кирило на пријему прославе дана дипломата а презвитер Стефан Јовановић на симпосиону

17. октобра 2017. - 22:31

Владика Кирило присуствовао коктелу поводом прославе Дана дипломата

 

Поводом обиљежавања Дана дипломата, Његово Преосвештенство Епископ диоклијски господин Кирило, присуствовао је 29. септембра свечаном коктелу у Палати Сан Мартин у Буенос Аиресу.  Овом догађају присуствовали су и  Митрополит аргентински и јужноамерички Игњатије (Московска Патријаршија) и госпођа Јела Баћовић, амбасадор  Републике Србије у Аргентини.

Ријечима срдачне добродошлице госте је поздравио апостолски нунције за Аргентину, монсињор Емил Пол Чериг.

Међу званицама је био и капетан Хозе Нуњез, који је у  српским земљама  провео неко вријеме као члан мировних снага УН. У пријатном разговору са владиком Кирилом, истакао је своје велико поштовање према српском народу.

Свети архангел Гаврило се сматра заштитником дипломата, па се Дан дипломата обиљежава на дан када га Римска црква празнује, 29. септембра.

У пратњи владике Кирила био је свештеник Стефан Јовановић.

 

Презвитер Стефан Јовановић учествовао на симпозијуму “Међурелигијски дијалог и грађански суживот у Буенос Аиресу”

 

Презвитер Стефан Јовановић из Буенос Аиреса је по благослову Епископа диоклијског Кирила,  у  име Епархије буеносаиреске  и јужно-централноамеричке СПЦ присуствовао Међународном симпозијуму на тему “Међурелигијски дијалог и грађански суживот”, који је одржан 3. октобра  у Буенос Аиресу, у салону Гобернадор хотела Алвеар Палас.

Организатор овог догађаја је био Међународни центар за међурелигијски и интеркултурални дијалог, уз подршку Генералног директората за вјерска питања  градске владе Буенос Аиреса.

Господин Албаро Албасете, секретар центра, је говорио о важности организовања оваквих догађаја, ради упознавања и разговора представника различитих вјерских заједница. Тај дијалог ће како је казао имати за циљ миран и спокојан друштвени живот.

“Јужна Америка не треба да увози сукобе, већ би требало да извози добре идеје заједничког живота”, рекао је Албасете.

Оливера Балабан