Цетињски основци донирали намирнице за Народну кухињу

14. марта 2018. - 9:22

Ученици Основне школе „Ловћенски партизански одред“ са Цетиња, организовали су уз помоћ својих наставника, акцију прикупљања намирница за потребе Народне кухиње „Мати Јелисавета“ са Цетиња.

-Мало је рећи да нас је овакав поступак дјеце одушевио, казао је за Радио Светигору управник Народне кухиње, Младен Божовић и додао да су дјеца тиме показала заинтересованост и чисту, искрену љубав  према свима којима је помоћ потребна.

Дјеца су се током посјете упознала са радом Народне кухиње и помагала у паковању,али и дистрибуцији оброка за најугроженије суграђане.

– Били су  презадовољни што могу да помогну. Радили су заједно са нама. Отворили смо им широм врата Народне кухиње, да се упознају са тим како могу да помогну, шта све треба да се ради да би оброци стигли до крајњих корисника, истакао је Божовић закључивши  да иако овакви случајеви нису чести у данашње вријеме, свакако представљају диван примјер и подстрек младим људима да помажу.

Он је изрази вјеру и  наду да ће њихов чин слиједити не само млади већ и старији Цетињани, поготово у овом периоду Велоког поста .

-Надам се да ће оваквих свјетлих примјера бити и у будућности, и позивам Цетињане да заједно дамо све од себе и помогнемо онима којима је помоћ потребна. Поготово је битно да дјеца осјете тај дух милосрђа, заједништва, да треба помагати свима у невољи као што су увијек чинили и данас чине људи са ових простора. Помагати  у складу са могућностима, однијете старој особи нарамак дрва је помоћ и велика ставар јер показујемо несебичну љубав.

Током акције у којој су учествовали ученици и наставници школе, прикупљено је преко 100 килограма брашна, 50 литара уља, 50 килограма шећера, 3 пакета паште, 10 килограма пиринча и много других  намирница, потребних за рад Народне кухиње. Нека би био подстицај свим младима да знају да увијек треба помоћи онима којима је та помоћ потербна помажу свој а да ће бити  овај свијетли примјер.

Народна кухиња „Мати Јелисавета“ са Цетиња,отворена је у кући Данице Јоветић, монахиње Јелисавете, коју је завјештала Митрополији црногорско-приморској, дневно припреми и дистрибуира 150 оброка .

 

                                                         Оливера Балабан

                                                   фото: facebook O. Š. LPO

Извор: Радио Светигора