Одржан братски састанак свештенства будванског и барског архијерејског протопрезвитеријата

17. марта 2017. - 18:26

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је јутрос Свету литургију пређеосвећених дарова у цркви Свете Петке у Будви, чиме је почело редовно годишње братско сабрање свештенства архијерејских протопрезвитеријата будванског и барског.

Након Литургије Владика је у архипастирској бесједи рекао да савремени човјек, намјесто да свој живот заснива на истинској љубави, богољубљу и човјекољубљу, то чини на себељубљу и на отимању од других.

„Ево, видите ви који овдје у Будви живите, шта се све догађа. Прије свега, убиства која се овдје и другдје по Црној Гори догађају. Кажу: то је мафија. А откуда та мафија? Када млади људи виде како они који воде народ и државу отимају, како пљачкају једни од других и како се богате на рачун других, онда се млади угледају на њих“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Он је рекао да због тога данас имамо толико невоља и несрећа и сиромаштва.

„Не због тога што Бог није дао да сви имају по мјери потребе људске, него управо зато што једни отимају од других и на тај начин и себе упропашћују, нема никакве сумње у то. А онда упропашћују и друге. Зато је много важно да идемо на службу Божију, да се учимо и схватимо у чему је право и истинско богатство“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Потом је свештенство приступило светој тајни исповијести, а онда је сабрање настављено разговором на актуелне теме црквеног живота.

Рајо Војиновић

    Фото: Јован Радовић

Тонски прилог Радија Светигора