Поводом отварања међународне манифестација „Балкански скок пријатељства 2017“ у Београду, свештеник Миајло Бацковић: „Част је бити српски борац“

23. маја 2017. - 12:35

Јуче је отворена међународна манифестација „Балкански скок пријатељства 2017“ на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ у Београду.

Манифестацију организују Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку министарстава омладине и спорта, одбране и рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Србије и Падобрански клуб „Феникс“.

Манифестацију је отворио министар Александар Вулин, а отварању манифестације присуствовали су владика пакрачко-славонски Јован Ћулибрк, херој Руске Федерације генерал Николај Александрович Бељајев, као и мајка погинулог борца Горана Остојића, Јованка Остојић.

Министар је падобранцима пожелио плаво небо и да свако буде слободан, јер, како је казао, човјек више од тога не може да тражи.

mijajlo backovic 409x230 Што год ткаш, везуј конце за небо: Духовници на Балканском скоку пријатељства

Међу ветеранима 63. падобранске бригаде, који су главни организатори манифестације, био је и горњогрбаљски парох и ветеран 63. падобранске Миајло Бацковић.

mijajlo 409x369 Што год ткаш, везуј конце за небо: Духовници на Балканском скоку пријатељства

„Као што сам рекао и на отварању овог скупа, част је бити српски борац и наследник наших славних предака који су живјели Косовским завјетом и Ловћенском светињом. На данашњем нашем прије свега братском окупљању, опет смо показали наше Небеско опредјељење, и буквално – узлетивши овим слободним Српским небом изнад Београда!“, казао је отац Миајло за наш портал, водећи се чувеном максимом владике Никлаја – што год ткаш, везуј конце за небо.

mijajlo ba 409x307 Што год ткаш, везуј конце за небо: Духовници на Балканском скоку пријатељства

„А слободно је захваљујући управо овим храбрим витезовима неба нашој браћи који су своје животе принјели на жртву због слободе!“, нагласио је парох горњогрбаљски.

mijajlo b 409x230 Што год ткаш, везуј конце за небо: Духовници на Балканском скоку пријатељства

„Балкански скок пријатељства“ се одржава од 1993. године и настао је сарадњом Грчке уније резервних падобранаца и тадашње 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ из Србије. На манифестацији учествују падобранци ветерани из региона – Републике Српске, Словеније, Хрватске, Македоније, али и из Италије, Русије и Грчке.

Извор: Ин4С